به گروه اینترنتی جذاب و پر از اطلاعات و کتابهای جالب کتابهای رایگان فارسی خوش آمدید. از آرشیو ما در پایین صفحه نیز دیدن کنید

۱۳۹۱ فروردین ۳۱, پنجشنبه

خبرنامه کتابهای رایگان پارسی سعدی آرزو داشت می مرد ولی فتنه را در سرزمینش نمی دید

سیروس شمیسا در همایش علمی روز سعدی عنوان کرد: سعدی در اشعار خود آرزو می کند که زنده نباشد تا حکومت ابلهان و فتنه را در سرزمین خود نبیند.

به گزارش خبرنگار مهر اعزامی به شیراز، نشست سعدی معارف اسلامی و فرهنگ ایرانی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در سالن سازمان کتابخانه و اسناد ملی شیراز صبح روز پنجشنبه 31 فروردین ماه در تالار همایش های این مرکز برگزار شد.

 در این مراسم سیروس شمیسا در سخنانی در تشریح دلایلی که سعدی از آن به عنوان علت گوشه گیری خود عنوان کرده، اظهار کرد: سعدی در گلستان و بوستان عنوان داشته که عمر خود را تلف کرده و به همین خاطر ترجیح می دهد گوشه گیری کند و پس از آن کمتر سخن بگوید در حالی که همگان می دانند تمام زندگی او شور و شوق سفر و یافتن دانش را در خود داشته است و لذا این سخن از سوی سعدی قابل قبول نیست.ولی باید علت بیان آن را جست.
 
شمیسا ادامه داد: برای یافتن علت گوشه گیری سعدی بیش از پیش باید به بوستان حساس شد سعدی سخنان خود را در بوستان در چند بخش تقسیم کرده است. سخنانی که سیاسیون از آن خشنود نمی شوند سخنانی که متصوصه از آن خوششان نمی آید. سخنانی که متشرعین از آن راضی نیستند و نیز سخنانی در باب عشق و نظربازی و به اعتقاد من مهمترین عامل این گوشه نشینی که سعدی از آن یاد می کند سخنان سیاسی اوست.
 
این استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی افزود: سعدی در شرایطی که مغولان در ایران حضور داشتند و دربار وقت شیراز به نوعی با آنان مصامحه کرده بود شروع به سرایش اشعار و متن هایی با موضوعات سیاسی می کند که غالب آنها در مخالفت با حضور مغولان در ایران بوده است و این موضوع قاعدتا به تبع حاکمان وقت خوش نمی آید و او را وادار به سکوت می کند و گویا در این میان دوستان او نیز او را به سکوت فرا خوانده اند .

شمسیا ادامه داد: سعدی اما با وجود چنین جوی تسلیم نمی‌شود و گاه به حکم ضرورت سخن می گوید در گلستان سعدی می توان دید که با وجود صلحی که کشور با مغولان دارد او به انتقاد از وضع موجود پیرامون خود می پردازد و گویا همین سخنان است که پسندیده نمی‌شود و در نهایت اجازه سخن گفتن آزادانه از او گرفته می‌شود.
 
وی افزود: سعدی از مغولان با اصطلاح فتنه یاد می کند و در مقدمه گلستان هم با اشاره و رمز به موضع فتنه اشاره می کند. استاد غلامحسین یوسفی نیز در شرح خود از گلستان سعدی نیز این فتنه را معادل آنارشی و هرج و مرج تعبیر می کند.
 
شمیسا همچنین گفت: سعدی آرزو داشت که می مرد اما فتنه و هرج و مرج در کشور خود را نمی دید آرزو داشت می مرد و ستمکاری حکومت ابلهان را در سرزمین خود نمی دید و لذا هیچ بعید نیست که وقتی او از عبارت وقت خوش در متون خود استفاده می کند استعاره ای باشد از آن چه آرزو داشت در سرزمینش واقع شود.

--
اين نامه به دنبال عضو يت شمادرگروه كتابهاي رايگان فارسي ارسال شده است.
آدرس ارسال نامه:
persianebooks@googlegroups.com
برای قطع اشتراك :
persianebooks+unsubscribe@googlegroups.com
 
مطالب وكتابهاي مروج خشونت وتجزیه طلبی و تروریسم ،ضد دولتي وضدديني و کتب قابل خرید دربازاررسمی ایران و کتب چاپ خارج(مشمول کپی رایت) براي اين گروه ارسال نخواهد شد.
لطفا موقع ارسال نامه به گروه حتما این موارد را درنظر بگیرید و لطفا موضوع نامه را نيزبه طور كامل ذكر كنيد
و از نوشتن به رسم الخط فینگلیش پرهیز کنید.
http://groups.google.com/group/persianebooks?hl=en
 
برای کمک به ارتقاء فرهنگ کتابخوانی، نامه های گروه را براي دوستان كتابخوان خود بفرستیدواز آنها بخواهید که در گروه عضو شوند.
وبلاگ ما:
http://persianbooks2.blogspot.com
خبر خوان وبلاگ:
http://feeds.feedburner.com/ketabxaneh
آدرس گزیده مطالب جالب ديگر تارنماها:
http://persianbooks-harfha.blogspot.com
برای یافتن شرایط عمومی وپرسش و پاسخ ها از این آدرس استفاده کنید:
http://book-faqs.blogspot.com

هیچ نظری موجود نیست:

بايگانی وبلاگ